Välj en sida

Tidigare under augusti uppmärksammade bland annat Dagens Industri 7 Out Media i samband med att det kom ut att bolaget tar över Alltomspara.se. Detta är bara en av många sidor inom finans som 7 Out Media nyligen tagit över från det svenska affiliatebolaget OG Group. OG Group har dock fortfarande intresse i sajterna då man själva är en av delägarna i 7 Out Media. I samband med övertagandet introducerades även en ny delägare i 7 Out Media. Det handlar om Rena Rama Holding som via en riktad emission köpt in sig i den svenska mediabyrån.

Allt om SparaUtöver flaggskeppet Alltomspara.se så sitter 7 Out Media nu även på tillgångar så som Alltomsmslan.se, Alltomrantor.se, Alltombolån.se och Alltomprivatlan.se. Många av sajterna i portföljen har över tio år på nacken och är således väl etablerade på marknaden. Syftet med sajterna är att hjälpa privatpersoner att ta välgrundade beslut gällande sin privatekonomi. Man erbjuder så kallade jämförelsetjänster inom de flesta finansiella produkter så som spar, lån, försäkringar och pension.

Affärsmodellen för 7 Out Media bygger på att driva trafik från sina finanssidor till väletablerade samt nytillkomna institut, banker och företag. För detta får man en engångsersättning som i sammanhanget kallas sale eller lead. Trafiken är mestadels organisk vilket innebär att den kommer från rankingar från sökmotorer så som Google och Bing. På så sätt får man en skräddarsydd trafik som består av potentiella kunder som aktivt söker sig till de produkter och tjänster som erbjuds.

Rena Rama Holding som nyligen gick in som ny ägare i 7 Out Media har stor erfarenhet av affiliation och sökordsoptimering. Detta likt den andra delägaren OG Group vars verksamhet går ut på att driva organisk trafik till väl utvalda samarbetspartners. Samtliga delägare har god kunskap inom både sökordsoptimering och affiliation vilket utgör stommen i 7 Out Medias verksamhet. Denna kunskap ska tillsammans med ny teknik göra bolaget till ett av de ledande affiliatebolagen inom finans. Första steget i detta är att modernisera samtliga tillgångar inom 7 Out Media. Redan nu kan man se en ny design och ny jämförelsetjänst på Allt om Smslån. Samma förändringar är redan på gång för Allt om Privatlån där man valt att fokusera på en jämförelsetjänst för privatlån utan säkerhet. Den sistnämnda sidan förväntas gå live med ny design och nya funktioner i Q4 2019.

Vi kommer framledes att hålla er uppdaterad med alla nyheter här på vår företagssida. Har du funderingar eller frågor kring våra produkter eller intresserad av ett samarbete så är du välkommen att kontakta oss på info@7outmedia.se