Välj en sida

LEI Register integrerad i Fortnox

Tidigare i år gick 7 Out Media ut med nyheten om att man sjösatt ett nytt projekt inom en helt ny bransch. Det handlade om tjänsten LEI Register där företag och organisationer kan registrera- och förnya leikod till en av marknadens bästa priser. Projektet har hittills varit väldigt lyckat och under de månader som tjänsten varit live har det blivit tydligt att efterfrågan på billig lei-registrering är stor. Något vi tidigare kunnat se i våra analyser men som vi nu fått svart på vitt. Efter att ha haft Leiregister.se live i snart tre månader kan vi vara säkra på att tjänsten fungerar helt problemfritt och är uppskattad. Därför väljer vi nu att ta ytterligare ett steg med LEI Register. Idag blev det officiellt att LEI Register är ny integrationspartner till Fortnox. Detta samarbete ger Fortnox-användare möjlighet att registrera- och förnya lei nummer via en automatiserad process.

Från och med idag, tisdagen den 26:e maj 2020, återfinns LEI Registers applikation på Fortnox marknadsplats. Detta innebär att företag och organisationer som använder Fortnox för bokföring eller andra ekonomiska tjänster nu kan ta del av en automatiserad lei-registrering. Detta är något som gör att företag kan spara både tid och pengar. LEI Register är en av 400 partner-applikationer som återfinns bland Fortnox integrationer. Bland övriga appar återfinns bland annat iZettle, Klarna och Shopfiy.

Automatiserad registrering av leikod

LEI Registers app hos FortnoxUnder de senaste veckorna har utvecklarna på 7 Out Media arbetat hårt med att bygga den integrationslösning som nu finns på plats. Denna integrationslösning möjliggör en automatiserad registrering av leikod för de användare hos Fortnox som har integrationslicens. Integrationslicensen kostar 59 kr i månaden och genom att inneha en sådan licens får man tillgång till samtliga integrationer på Fortnox marknadsplats. Bland annat LEI Registers integration. Genom kopplingen till Fortnox inhämtar LEI Register automatiskt de företagsuppgifter som är nödvändiga för att registrera leikod. Med andra ord behöver du inte själv spendera någon tid på att fylla i formulär eller leta företagsuppgifter. Istället kan du genomföra registreringsprocessen på enbart någon minut. Du hittar LEI Registers applikation hos Fortnox här.

Genom den automatiserade registreringen av leikod får användarna hos Fortnox även ta del av ett förmånligt pris. LEI Register erbjuder registrering- och förnyelse till halva priset mot vad många marknadsledande aktörer tar. Genom Fortnox är det även möjligt att byta registrator av lei och överföra koden till LEI Register. Detta kan sänka årskostnaden för företagets lei nummer radikalt.

Expanderar till nya marknader

Fokus för LEI Register har redan från start varit den svenska marknaden. Detta då efterfrågan på lei till låga priser är stor samt att det finns möjligheter att ta ansenliga marknadsandelar. Detta hindrar dock inte 7 Out Media från att upptäcka nya marknader. Genom plattformen Leicertficate.org erbjuder 7 Out Media nu lei-registrering till andra marknader. Plattformen fungerar som en ”multi-language” sida vilket innebär att besökarens geografiska position väljer vilket språk som ska visas. I skrivande stund erbjuder Leicertficate.org registrering- och förnyelse av leikod i Storbritannien, USA och Norge. Redan i juni kommer Leicertificate.org även öppna upp för den tyska marknaden. Vi på 7 Out Media har en stark tro på att leikoder är här för att stanna. Vi ser det inte heller som en omöjlighet att kravet på lei nummer inom några år även kommer att gälla utanför den europeiska värdepappersmarknaden. Blir det så så kommer vi att vara väl förberedda när det är dags.

Leiregister.se lanserad

Tidigare denna månad lanserade 7 Out Media Leiregister.se som ett led i att bredda sin produktkatalog. Med Leiregister.se når bolaget ut till en ny målgrupp på en marknad som än så länge bara är i sin linda. Den nya hemsidan utgör en plattform för registrering- och förnyelse av LEI-kod. Något som är essentiellt för alla svenska bolag som handlar med värdepapper. Tjänsten som erbjuds på hemsidan möjliggörs av ett samarbete med LEI Register™. Intäktsmodellen är densamma som för företagets övriga hemsidor där bolaget får betalt för varje refererad kund. Skillnaden med den nya hemsidan är att kunden inte behöver skickas vidare till någon annan aktör för att registrering ska kunna ske. Med en implementerad teknisk lösning sköts istället hela registreringen direkt på 7 Out Medias egna plattform.

leiregisterDå kravet på ett så kallat LEI-nummer uppkom så sent som 2018 så finns det ännu inte särskilt många aktörer som erbjuder registrering av LEI. Istället har den svenska marknaden dominerats av ett fåtal tjänsteleverantörer som ännu inte behövt hantera någon större konkurrens. Med anledning av detta är det också få företagare som känner till att det faktiskt finns mer än en tjänsteleverantör att vända sig till för att registrera- och förnya LEI. Detta har gjort att många företag och organisationer betalat mer än nödvändigt för sin LEI-kod. Med Leiregister.se vill 7 Out Media ändra på detta och ge företagare en större valmöjlighet när det kommer till registrering- och förnyelse av LEI.

Konkurrenskraftiga priser för LEI

För att få ge ut LEI-nummer krävs det att man har ett giltigt tillstånd från GLEIF som är den organisation som ansvarar för LEI-registret och dess system. Sådana ackrediterade utgivare benämns som LOU. Olika tjänsteleverantörer kan sedan ansluta sig till en LOU för möjligheten att erbjuda marknaden registrering av LEI. LEI Register™ vars tjänst för registrering av LEI som återfinns på Leiregister.se är en registrerad agent för RapidLEI. 7 Out Media har således inga egna tillstånd utan marknadsför helt enkelt tjänsten från LEI Register™. För varje nytt LEI-nummer som registreras eller förnyas får 7 Out Media provision. Således skiljer sig inte bolagets nya produkt avsevärt från befintliga tillgångar. Däremot har man trätt in i en helt ny marknad med både nya möjligheter och nya utmaningar.

Genom Leiregister.se har företag och organisationer möjlighet att registrera LEI till konkurrenskraftiga priser. I skrivande stund erbjuds företagare att registrera LEI till hälften av det pris som den marknadsledande aktören tar ut. Dessutom inkluderar priset samtliga avgifter. Detta till skillnad från många andra aktörer som lägger på GLEIF-avgiften på 110 kr.

Uppskattas av företagare

Under arbetet med den nya sajten har 7 Out Media varit i kontakt med både revisorer och företagare. Majoriteten av dessa har utryckt en frustration över hur priserna för LEI sett ut fram till nu. En del av de som vi varit i kontakt med har dessutom varit helt ovetandes om att man faktiskt själv kan välja vart man ska registrera LEI. Lanseringen av Leiregister.se har således varit uppskattad av företagare som nu bara behöver betala hälften mot vad de brukar när de ska förnya sitt LEI-nummer. Lanseringen har också slagit hål på myten om att det skulle finnas ett universalt pris för LEI. Istället är det upp till varje tjänsteleverantör att välja vilket pris som ska tas ut. Som tur är går det via sajter som Leiregister.se att överföra sitt LEI-nummer från en tjänsteleverantör till en annan. På så sätt kan företag spara flera hundralappar varje år.

Just företagare är ingen helt ny målgrupp för 7 Out Media som sedan tidigare även driver jämförelsesajten Allt om Företagslån. Genom det nya samarbetet med LEI Register™ väljer man därför att även inkludera sin registreringstjänst på denna sida. På så sätt har företagare nu möjlighet att ta del av flera olika tjänster på sajten vilket gör produkten mer heltäckande.

 

Nylansering av äldre lånesajter

Sedan 7 Out Media AB köpte upp samtliga OG Groups ekonomidomäner har mycket tid lagts på att förnya bolagets jämförelsesajter. Bland annat har man arbetat fram ett nytt tema som ska vara applicerbart på flera olika jämförelsesajter inom lånebranschen. Temat ska bidra till en bättre användarvänlighet, möjligheter att ställa olika lån mot varandra samt göra sidorna optimala i alla olika plattformar. Tidigare i oktober valde man att testa det nya temat på jämförelsesajten Allt om Privatlån. Sajten som har över 10 år på nacken har enda sedan start varit en populär plattform för svenskar som letar efter det billigaste privatlånet. Även om trafiken till sidan aldrig sinat så har www.alltomprivatlan.se inte hängt med i utvecklingen de senaste åren. Något som alltså nu ändrats med det nya temat.

Nylansering av Allt om privatlånUtöver Allt om Privatlån har 7 Out Medias jämförelsesajt för snabblån Allt om Smslån också blivit uppdaterad med det nya temat. Således har bägge jämförelsesajterna fått ny design, nya funktioner och utrustats med ny teknik. Något som man bland annat kunna läsa om hos Breakit. Tanken är att samma tema ska användas på bolagets övriga sajter om lån. Först vill man dock säkerställa att att allt fungerar som det ska samt att funktionerna på sajten används som det är tänkt. Tidiga buggar är redan identifierade och åtgärdade och man förväntar sig inga större överraskningar. Däremot finns det alltid förbättringspotential i allt man gör och 7 Out Media strävar alltid för att ge användaren en ultimat upplevelse.

I samband med nylanseringen av Allt om Privatlån har 7 Out Media också utökat antalet samarbeten. Med anledning av detta får besökaren ett större utbud av lån som sedan kan ställas mot varandra. Detta ökar möjligheten att hitta ett billigt privatlån som passar låntagarens preferenser. Bynk, Zmarta och Direkto är exempel på samarbetspartner vars lån återfinns på jämförelsesajten. Något annat som är nytt är möjligheten att jämföra företagslån och snabblån. En möjlighet som inte fanns på den gamla sajten. Med detta hoppas man att kunna dra till sig en större publik och således kunna öka intäkterna till bolaget. Intäktsmodellen på sajten fungerar på samma sätt som på övriga sajter. Det vill säga att 7 Out Media får en engångsintäkt per tecknat lån.

Utöver förbättrad användarvänlighet, större utbud av lån samt smarta funktioner har Allt om Privatlån även fyllts på med nya användbara guider. Detta för att ge besökaren möjlighet att kunna fatta välgrundade beslut gällande sitt lånande. På sajten kan man bland annat läsa mer om hur det går till att teckna ett låneskydd, farorna med att låna med betalningsanmärkningar samt hur det fungerar att låna med medsökande. Informationsdelen är något som kommer att utökas löpande och som utgör grunden för bolagets jämförelsesajter.

 

7 Out Media tar över Alltomspara.se

Tidigare under augusti uppmärksammade bland annat Dagens Industri 7 Out Media i samband med att det kom ut att bolaget tar över Alltomspara.se. Detta är bara en av många sidor inom finans som 7 Out Media nyligen tagit över från det svenska affiliatebolaget OG Group. OG Group har dock fortfarande intresse i sajterna då man själva är en av delägarna i 7 Out Media. I samband med övertagandet introducerades även en ny delägare i 7 Out Media. Det handlar om Rena Rama Holding som via en riktad emission köpt in sig i den svenska mediabyrån.

Allt om SparaUtöver flaggskeppet Alltomspara.se så sitter 7 Out Media nu även på tillgångar så som Alltomsmslan.se, Alltomrantor.se, Alltombolån.se och Alltomprivatlan.se. Många av sajterna i portföljen har över tio år på nacken och är således väl etablerade på marknaden. Syftet med sajterna är att hjälpa privatpersoner att ta välgrundade beslut gällande sin privatekonomi. Man erbjuder så kallade jämförelsetjänster inom de flesta finansiella produkter så som spar, lån, försäkringar och pension.

Affärsmodellen för 7 Out Media bygger på att driva trafik från sina finanssidor till väletablerade samt nytillkomna institut, banker och företag. För detta får man en engångsersättning som i sammanhanget kallas sale eller lead. Trafiken är mestadels organisk vilket innebär att den kommer från rankingar från sökmotorer så som Google och Bing. På så sätt får man en skräddarsydd trafik som består av potentiella kunder som aktivt söker sig till de produkter och tjänster som erbjuds.

Rena Rama Holding som nyligen gick in som ny ägare i 7 Out Media har stor erfarenhet av affiliation och sökordsoptimering. Detta likt den andra delägaren OG Group vars verksamhet går ut på att driva organisk trafik till väl utvalda samarbetspartners. Samtliga delägare har god kunskap inom både sökordsoptimering och affiliation vilket utgör stommen i 7 Out Medias verksamhet. Denna kunskap ska tillsammans med ny teknik göra bolaget till ett av de ledande affiliatebolagen inom finans. Första steget i detta är att modernisera samtliga tillgångar inom 7 Out Media. Redan nu kan man se en ny design och ny jämförelsetjänst på Allt om Smslån. Samma förändringar är redan på gång för Allt om Privatlån där man valt att fokusera på en jämförelsetjänst för privatlån utan säkerhet. Den sistnämnda sidan förväntas gå live med ny design och nya funktioner i Q4 2019.

Vi kommer framledes att hålla er uppdaterad med alla nyheter här på vår företagssida. Har du funderingar eller frågor kring våra produkter eller intresserad av ett samarbete så är du välkommen att kontakta oss på info@7outmedia.se